Крагујевац, 31.08.2017. (Р'64 Media Team)
Бесплатна школа рукомета креће са радом

 

 

Рукометни клуб Раднички 1964 после само једне и то успешне године бивствовања на рукометној мапи Србије креће са уникатним пројектом у Србији – бесплатном школом рукомета за дечаке и девојчице. Циљ клуба је како да приближи овај спорт тако и да омогући свој деци која до сада нису имала могућности да се баве рукометом а у крајњој линији и да из поменуте школе у будућности прикључи најталентованије сениорском погону.

- Рукометни клуб Раднички 1964 почиње са бесплатном школом рукомета за дечаке и девојчице школског узраста. Идеја је да се овај трофејни спорт приближи што већем броју деце и сходно томе смо се одлучили на овај храбар,пионирски потез. Важно је напоменути да родитељи неће имати обавезу плаћања чланарине  ни осталих трошкова,што нас чини јединственим у Србији. Надам се да ће клуб из поменуте школе повући знатан број дечака и девојчица у комбинацији за први тим у неком догледном периоду а сходно томе и створити играче који би у будућности представљали нашу земљу. Обзиром да је Крагујевац школски и универзитетски центар, потрудићемо се искористимо ту предност и да постанемо регионални рукометни стожер окупљања будућих рукометаша. Овим путем бих позвао заинтересовану децу да нам се придруже и једног дана постану перјанице српског рукомета. Оно што могу са наше стране да обећам је квалитетан и стручан рад као и најбоље могуће услове за њихов даљи напредак – истакао је директор омладинске школе РК Раднички 1964 Драган Штудер.

Почетак рада школе је заказан за суботу, 2. септембар у хали "Језеро" у 10 часова. Тренинзи ће се одржавати сваког викенда у Крагујевачком дому рукомета.

Драган Штудер
директор омладинске школе РК Раднички 1964

ШКОЛА РУКОМЕТА