Крагујевац, 26.05.2017. (www.kgsport.info)
Рукометаши Радничког 1964 против Ариља прослављају улазак у виши ранг

 

Утакмицом против Ариља, која је на програму сутра од 20 часова у хали "Језеро", рукометаши Радничког 1964 стављају на тачку на веома успешну сезону у Првој лиги "Запад", у којој је изборен пласман у виши ранг, Супер Б лигу Србије.

Када је на крају претходне сезоне Рукометни клуб Раднички био приморан да због нагомиланих дугова промени назив у Раднички 1964 и поново стартује од нуле, велики број наших суграђана помирио се са гашењем мушког рукомета у Крагујевцу. Међутим, јако брзо су их демантовали момци у црвеним дресовима под вођством тренера Драгана Штудера.

Екипа састављена махом од крагујевачких рукометаша малтене се прошетала кроз трећелигашки степен такмичења и најавила ренесансу мушког рукомета у граду на Лепеници. Такође, створена је и изузетна база играча у млађим категоријама, који су током сезоне често добијали прилику да заиграју и за први тим. Нема сумње да је ово једини и прави пут за оздрављење мушког рукомета у Крагујевцу, што показају и резултати, како првог тима, тако и кадетске селекције која се такмичи у сениорској конкуренцији, у Другој лиги Копаник.

Раднички 1964 је током сезоне показао да је за класу испред својих ривала у Првој лиги Запад. Једини озбиљан конкурент у борби за прво место била је александровачка Жупа, коју су Крагујевчани у првом делу сезоне победили са 30:29, док је други меч окончан нерешеним резултатом – 23:23. Екипа тренера Драгана Штудера је претрпела само један пораз у сезони, уз два ремија, а чак осамнаест пута излазила је као победник.

Сутрашња утакмица са Ариљем биће прилика да се упише и деветнаести првенствени тријумф, али и прослави улазак у виши ранг такмичења, Супер Б лигу. Ово је уједно и позив свим љубитељима рукомета у Крагујевцу да сутра испуне трибине хале "Језеро" и поздраве ове момке који су вратили наду у крагујевачки рукомет.

 

М. Пасуљевић
(www.kgsport.info)

ВЕСТИ АРХИВА