Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац

 

 

Крагујевац, 07.06.2019. (Р'64 Media Team)
Курандић: Младошћу и заједништвом до 4. места

 

Најмлађа екипа Супер Б лиге, рукометашице Радничког 1964 су у својој дебитантској сезони у савезном рангу такмичења, премашиле сва очекивања, како својих навијача, тако и комплетне рукометне јавности. Најпозванији да прокоментарише  протеклу сезону, шеф стручног штаба Родољуб Курандић, нам је на почетку разговора оценио освојено четврто место:

- Након баража, који смо успешно пребродили, указала нам се шанса да играмо савезни ранг такмичења - јединствену Супер Б лигу са екипом која је прављена за српску лигу. У почетку је било проблема са адаптацијом на виши ранг, далеко конкурентнијим екипама и захтеве који су нови за овај млади тим. Како је првенство одмицало, девојке су стицале искуство, самопоуздање и тако смо премашили задати циљ са почетка првенства, опстанак у лиги. На ту чињеницу је првенствено утицало јединство, слога, другарство, остављале су срце на терену и 4. место је дошло као награда за труд и пожртвован рад на тренинзима.

По оценама многих,конкуренција у Супер б лиги одавно није била већа:

- Женска Супер Б лига обухвата сва четири региона и у складу са тим је приказан висок ниво квалитета рукомета. На појединим утакмицама је виђен изузетан ниво игре на коме би им позавидели и тимови из Суперлиге. Четири екипе су испале, две су се бориле за улазак у виши ранг, било је много квалитетних и неизвесних мечева, како у борби за врх, тако и за опстанак у лиги.

Екипа Радничког је годину дана старија и зрелија, а самим тим је уочен велики напредак у игри:

- Напредак у игри је евидентан и одражава се на свакој утакмици и тренингу, јер су гро екипе на почетку првенства чиниле играчице од 16-17 година без искуства у јачем рангу такмичења. Две најискусније, Јасмина Колак и Невена Алексић су се максимално подредиле екипи, давале тон игри, како на утакмицама, тако и на тренинзима. Немерљив је њихов утицај на млађе саиграчице, тренирале су са њима, указивале и на добре и лоше стране. Овај тим ће како буде стицао искуство, бити све бољи и бољи, а ниво игре ће ићи узлазном путањом.

Гајите препознатљив стил игре, сличан прошлогодишњем, али и новим квалитетом и решењима у оба правца:

- Стил игре смо правили према профилу играчица којима располажемо. Имали смо више простора за комбиновање, а нарочито смо посветили пажњу тој 5-1 одбрамбеној формацији, где смо правили доста проблема противницима, а са друге стране имали смо ту средину и висину за стандардну 6-0 одбрану у зависности од ривала. У нападу смо форсирали игру у транзицији, брз центар, трчање у леђа противничким екипама. Красила нас је агресивност, пожртвованост и борба до последње секунде. Очекујем да ћемо, уз мале корекције и идуће сезоне форсирати и задржати тај наш препознатљјиви стил и начин игре.

Уједно сте и тренер генерације Ж16 (2002. и млађе), која је недавно освојила Лигу млађих категорија централне Србије и КиМ:

- Резултатима ове генерације девојчица смо поносни сви у клубу. Освојити прво место у овако пакленој конкуренцији 4 суперлигашке екипе (Јагодина, Бекамент, Медицинар и Зајечар) је невероватан успех. Посебно је био занимљив завршни турнир у Аранђеловцу, где смо због бољег међусобног скора са Бекаментом, тријумфално завршили такмичење. Куриозитет ове екипе је што је у великој мери потпомогнута играчицама од 2003. до чак 2006. годишта. Оне су срце нашег клуба и чиниће основу женског рукомета у Крагујевцу. Спремамо се већ 3 недеље за шампионат државе и знам да ћемо дати 110% својих могућности без претераног респекта према противницима. Не познајем довољно наше конкуренте и незахвално је да прогнозирам крајњи исход, али сам уверен да ћемо достојно репрезентовати клуб и град.

Планирају ли се појачања и који су циљеви за наредну сезону:

- Прелазни рок је жива ствар, у фази смо преговора са појединим играчицама занимљивим за наш концепт. Жеља је да задржимо постојећи играчки кадар и ако успемо да доведемо 2 до 3 адекватна појачања, очекујем да будемо најозбиљнији кандидат за улазак у виши ранг.

 

 

ВЕСТИ АРХИВА