Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац

 

 

Крагујевац, 04.01.2019. (Р'64 Media Team)
Рашковић: Част је бити на челу оваквог клуба

 

Раднички 1964 је по много чему специфичан клуб. Већ годину дана послује у форми јавног предузећа, спортско-привредног друштва а оно што га чини јединственим у Србији је чињеница да у свом погону има четири такмичарске селекције у сениорском рангу такмичења. О томе и о постигнутом у прошлој години, плановима и циљевима у новој 2019., најпозванији да да свој суд је директор Ставро Рашковић. Разговор започињмо сумирањем спортских резултата:

- Морамо бити задовољни протеклом годином у којој су наше даме преко баража избориле пласман у Супер Б лигу, где као најмлађа екипа заузимају шесто место, неку златну средину. Момци су завршили јесењи део Супер Б лиге на првом месту, без пораза, са једним ремијем. Поред тога, формирали смо и другу женску екипу, наше девојчице просечне старости 13 година играју Прву лигу Запад и уз другу мушку екипу и школу рукомета морам рећи да сам изузетно задовољан. Ове године смо профункционисали и као спортско-привредно друштво, што нам доноси мир, стабилност и континуирано финансирање и само на овај начин можемо да планирамо активности на дуже стазе.

Како сте задовољни напретком и резултатима омладинске школе?

- Полажемо велике наде у нашу школу рукомета уз жељу да нам то буде база и основа за будуће генерације. Заживела је добро, али сам сигуран да може много боље. Наши тренери дају  максимум, али знам да могу још више на плану стручног рада, да масовност буде још већа и да ће ове године напредак и резултати бити још видљивији.

2018. је клуб започео два велика пројекта?

- Јануара прошле године смо организовали Светосавски турнир, који претендује да постане традиционалан, уз учешће великог броја деце из нашег региона. Ове године нас очекује и други, где ће се играти како мини-рукомет, тако и велики. Жеља нам је да заживи уз што већи број учесника из целе земље, а зашто да не и из земаља региона. Намера је да овај турнир буде наш траде-марк, да прерасте у престижни, међународни турнир, а и да видимо где смо ми као клуб, како и колико радимо. Такође, по идеји људи из клуба, организовали смо летњи камп рукомета на Копаонику, где је узело учешће стотинак деце из нашег клуба. Ове године подижемо лествицу на виши ниво. Камп ће бити организован на Гочу у две смене, где ће се радити на тактичко-техничкој обучености. Идеја је такође да постане традиционалан и омасовљен. Дилема је ли ће сваког лета бити на једном месту или ћемо ићи по Србији, али ће бити препознатљив по добром и квалитетном раду. Очекујемо да у наредних 20 дана добијемо и генералног спонзора кампа и у сарадњи са њим спроведемо све идеје у дело.

Неизбежно је и питање пословања. Прошла је година како клуб функционише као СПД. Које су предности овакве организације?

- Као што сам већ и навео, трансформација клуба у привредно друштво је био преломни тренутак у функционисању и изузетно је битан у даљем развоју. У почетку је било и мало неверице како ће све то изгледати, али се показало да је то права ствар. Клуб је завршио 2018. годину са свим измиреним обавезама, измирене су све обавезе, плате, награде, као и према добављачима, тако да смо задовољни како смо пословали. Наравно, желимо да још више ојачамо, да привучемо још већи број спонзора и самим тим имамо и јаче и конкурентније екипе, јер кад уђемо у елиту нећемо бити статисти,већ имамо претензије на највиши пласман.

И за крај оно што љубитеље рукомета у граду на Лепенице а и ишире највише занима. Спортски планови и циљеви за 2019.?

- Апсолутни приоритет је борба за пласман у Суперлигу мушке екипе а пошто причамо о плановима за целу годину, циљ је да мушка екипа у Суперлиги буде тежак залогај свима, да држи ту златну средину. Не желимо прве године да се залећемои и дајемо превише бомбастичне изјаве, али ако се укаже шанса за нешто више, наравно да ћемо је оберучке прихватити.  Што се тиче девојака, циљ је очување Супер Б лигашког статуса, а на лето уз одређена појачања уђемо у сезону са вишим амбицијама и у складу са односом тимова, пробамо да изборимо суперлигашки статус. Сви у клубу су амбициозни, имају зацртане високе циљеве и сматрам да само таквим односом можемо и да их остваримо. Уз полазнике омладинске школе, такмичарске екипе, тренере и остало особље, клуб броји преко око 350 чланова. Част и задовољство је бити на челу оваквог спортског колектива.

Искористио бих прилику да честитам Нову годину и Божићне празнике и да се што чешће виђамо у хали бодрећи наше екипе. 

ВЕСТИ АРХИВА